Els restaurants Km0-Slow Food de Catalunya homenatgen Manuel Vázquez Montalbán interpretant “Las recetas de Pepe Carvalho”

• Del 6 de maig al 8 de juny els restaurants Km0-Slow Food cuinen en honor a
Manuel Vázquez Montalban.
• Plats del llibre “Las recetas de Pepe Carvalho” són els protagonistes arreu de Catalunya als restaurants Km0-Slow Food.
Durant el mes de maig els restaurants Km0-Slow Food homenatgen l’escriptor i intellectual Manuel Vázquez Montalbán. Cadascun dels restaurants que participen ha
escollit una recepta del llibre “Las recetas de Carvalho”. Moltes d’aquestes són una fidel interpretació i, en canvi, d’altres són una reinterpretació, tal com el mateix Pepe Carvalho feia amb aquelles que no eren seves. En realitat aquest personatge i els restaurants Km0-Slow Food tenen moltes coses en comú. Per exemple, si la cuina de Carvalho és una cuina eclèctica, els restaurants que formen part d’aquesta xarxa també ho són. En ells trobareu des de fondes a restaurants amb cuina de “disseny”. Per a en Manuel Vázquez Montalbán aquesta era una connotació postmoderna, com ho és la tendència gastronòmica que lideren els restaurants Km0-Slow Food: la cuina amb productes de proximitat.
La sintonia del moviment Slow Food amb el tarannà de Montalbán és la què porta a què els restaurants de la xarxa Km0-Slow Food cuinin del 6 de maig al 8 de juny un dels plats del llibre “Las recetas de Carvalho”. Els cuiners i cuineres seran durant uns dies ambaixadors de “la pàtria sensorial de la infància”, tal com deia Montalbán, defensor de molts dels valors que actualment identifiquen el moviment Slow Food.
Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada a Itàlia l’any 1989 i que actualment es troba representada en 122 països diferents arreu del món.
Treballa pel respecte a la biodiversitat conreada, per fomentar la pagesia de proximitat, per donar suport als pescadors artesanals, per recuperar varietats en perill d’extinció, etc.
Neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en una alimentació saludable i
respectuosa amb les persones i el seu entorn.